У Малі призначили нового тимчасового президента

Читать на русском
Конституційний суд Малі оголосив тимчасовим президентом країни полковника Асимі Гоїту. Він очолює хунту після перевороту.
Фото РБК

Конституційний суд Малі оголосив тимчасовим президентом країни полковника Асимі Гоїту. Він очолює хунту після перевороту.

Про це пише «Радіо Свобода».

Рішення було прийнято у зв'язку з тим, що пост президента виявився незайнятим після відставки виконуючого обов'язки глави держави Ба Ндао. У понеділок Ндао і прем'єр-міністр Моктар Уана були затримані військовими. Вони були відпущені тільки після того, як пішли у відставку.

«Самі вони очолювали перехідний уряд після того як військові скинули попереднього президента Ібрагіма Бубакара Кейта в серпні 2020 року. Він прийшов до влади після повалення попереднього президента, який у свою чергу зайняв свій пост після державного перевороту», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що після перевороту в Малі тимчасові президент Бах Ндау і прем'єр-міністр Моктар Уан подали у відставку.

Додамо, у Малі стався новий державний переворот. Після оголошення про формування другого перехідного уряду в країні, тимчасовий президент і прем'єр-міністр були заарештовані військовослужбовцями, лояльними віце-президенту Малі полковнику Ассімі Гота. Ба Ндау і прем'єр-міністра Моктара Уана перевезли на армійську військову базу Каті поблизу столиці країни Бамако.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: