Президент і прем'єр Малі подали у відставку після арешту

Читать на русском
Після перевороту в Малі тимчасові президент Бах Ндау і прем'єр-міністр Моктар Уан подали у відставку. Це сталося після того, як їх заарештували військові.
Фото - AFP.

Після перевороту в Малі тимчасові президент Бах Ндау і прем'єр-міністр Моктар Уан подали у відставку. Це сталося після того, як їх заарештували військові.

Після арешту президент і прем'єр-міністр були доставлені на військову базу за межами столиці. Про це Reuters повідомив помічник віце-президента Ассімі Готи, Баба Сіссе.

«Президент і його прем'єр-міністр пішли у відставку. Ведуться переговори про їх звільнення і формування нового уряду», - сказав Баба Сіссе в коментарях виданню.

Гойта захищав свої дії, заявивши, що президент і прем'єр-міністр порушили перехідну хартію, не порадившись з ним з приводу нового Кабінету міністрів. Він також звинуватив уряд у неправильному вирішенні соціальної напруженості в Малі, в тому числі в страйку з боку основної профспілки.

Видання зазначає, що переворот тільки посилює політичну кризу в Малі та потенційно може створити протистояння з іншими державами.

Нагадаємо, у Малі стався новий державний переворот. Після оголошення про формування другого перехідного уряду в країні, тимчасовий президент і прем'єр-міністр були заарештовані військовослужбовцями, лояльними віце-президенту Малі полковнику Ассімі Гота. Ба Ндау і прем'єр-міністра Моктара Уана перевезли на армійську військову базу Каті поблизу столиці країни Бамако.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: