У МЗС Литви заявили про висилку двох білоруських дипломатів

Читать на русском
У МЗС Литви заявили про висилку двох білоруських дипломатів. У відомстві підкреслили, що їхні дії несумісні з дипломатичним статусом.

У МЗС Литви заявили про висилку двох білоруських дипломатів. У відомстві наголосили, що їхні дії «несумісні з дипломатичним статусом».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Литви.

«До Міністерства закордонних справ Литви викликали представника посольства Білорусі в Литві, якому вручили ноту, в якій двох співробітників посольства оголосили небажаними особами в Литві за діяльність, несумісну з дипломатичним статусом», - йдеться в повідомленні.

Дипломати мають залишити країну протягом семи днів.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив послу протест у зв'язку з арештом колишнього головного редактора Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича і його подруги, журналістки і громадянки Росії Софії Сапеги.

Крім того, Ландсбергіс написав у Twitter, що з Литви висилають двох співробітників білоруських спецслужб, які прикривалися дипломатами.

«Двох співробітників розвідки Білорусі, які працювали під дипломатичним прикриттям, попросили залишити Литву. Без подяки і прощання», - написав голова МЗС Литви.

Раніше повідомлялося про те, що Чехія просить країни ЄС вислати по одному російському дипломату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: