Кулеба розповів, як будуть вакцинувати в Україні іноземних дипломатів

Читать на русском
Україна робитиме вакцинацію іноземців на принципі взаємності та не перешкоджатиме завозити вакцину для вакцинації іноземних громадян
Дмитро Кулебаradiosvoboda.org

Україна буде підходити до питання вакцинації іноземних дипломатів в країні, виходячи з принципу взаємності.

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Ми встановили два дуже прості правила. Україна буде вакцинувати іноземних дипломатів в Україні на основі принципу взаємності щодо наших дипломатів за кордоном. Тобто якщо в країні Х вакцинували наших дипломатів, то ми вакцинували їх дипломатів. Це нормальна міжнародна практика», - повідомив міністр.

Ризик або ефективність: чи можна вакцинуватися від коронавірусу різними препаратамиНаскільки безпечно та ефективно щепити людей різними вакцинами, читайте в матеріалі Слово і діло.

Крім того, Україна не перешкоджатиме державам, які спеціально завезуть в межі країни вакцину для щеплень виключно персоналу дипломатичних представництв і власних громадян на українській території.

Нагадаємо, в Україні протягом 1 травня вакцинували від коронавірусу ще 2661 людину. З них 30 отримали другу дозу вакцини. Всього з початку кампанії в Україні вакцинували першою дозою 754 924 людини. Завершили вакцинацію (отримали дві дози) 290 осіб.

Відзначимо, зараз в Україні роблять щеплення трьома препаратами - AstraZeneca, Sinovac і Pfizer.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: