США готові співпрацювати з Україною в питанні випуску вакцин – Ляшко

Читать на русском
Співпраця між країнами можлива як з постачання вакцин, так і з їх власного виробництва в Україні
Зустріч Ляшка і КвінFacebook

Сполучені Штати розглядають можливість співпраці з Україною в питанні виробництва вакцин від коронавірусу.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у Facebook за підсумком зустрічі з тимчасово повіреним у справах США в Україні Христиною Квін.

«Посольство США повідомило про можливість співпраці з постачання і власного виробництва вакцин», - написав він.

Вакцинація проти COVID-19: які препарати є в Україні та кого ними щеплятьЯкі зараз запаси вакцини є в Україні, та кого яким препаратом щеплять, читайте в матеріалі Слово і діло.

Крім того, міністр і дипломат під час зустрічі обговорили співпрацю двох країн у боротьбі з пандемією коронавірусу, питання вакцинації в Україні та стратегічні напрямки роботи у сфері охорони здоров'я.

«Поділилися баченням розвитку біокластерів, зокрема можливості трансферу технологій імунобіологічних препаратів, не обмежуючись лише вакцинами від COVID-19», - додав міністр.

Нагадаємо, що в Україні з початку прищепної кампанії від COVID-19 вже зробили 1 099 713 щеплень. Загалом отримали 1 дозу - 992 189 осіб, повністю імунізовані та отримали 2 дози - 107 524 особи (з них двоє отримали одну дозу за кордоном). Станом на 27 травня 2021 року до листа очікування вакцинації від COVID-19 записалося 593 041 особа.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: