Нафта дешевшає через можливе відновлення поставок з Ірану

Читать на русском
Ціни на нафту знизилися. Brent подешевшала на 0,5%, до 68,54 долара за барель. WTI впала на 0,5%, до 65,90 доларів за барель.
Reuters

У четвер, 27 травня, ціни на нафту знизилися. Brent подешевшала на 0,5%, до 68,54 долара за барель. Ця марка торгувалася в діапазоні від 68 до 69 доларів більшу частину цього тижня.

Нафта WTI впала на 0,5%, до 65,90 доларів за барель, але все ще знаходиться в діапазоні від 65 до 66 доларів за тиждень, повідомляє агентство Reuters.

«Обмеження на поїздки в більшості країн єврозони зняті, враховуючи, що зниження числа випадків COVID-19 підвищує попит. Однак зростання кількості випадків захворювання в багатьох азіатських країнах, включаючи Індію, і більш жорсткі обмеження обмежили зростання цін», - сказав Сунілкумар Катке, глава відділу валют і товарів в Axis Securities.

За його словами, вихід іранської нафти на міжнародний ринок сирої нафти може зайняти деякий час, і, отже, в короткостроковій перспективі ціни все ще залишаються стійкими.

Аналітики Citi відзначають, що ринки як і раніше зосереджені на переговорах щодо ядерної програми Ірану і на тому, чи будуть повністю скасовані санкції щодо експорту нафти і коли.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: