Ціни на нафту виросли після заяви Ірану

Читать на русском
Ціни на нафту знову зростають. Причиною стали плани із відновлення постачань іранської сирої нафти.
Reuters

Ціни на нафту зростають у п'ятницю, 21 травня, після зниження більш ніж на 2% за підсумками попередньої сесії, тиск на ринок чинять побоювання відновлення постачань іранської сирої нафти після заяви офіційних осіб про досягнення прогресу в переговорах щодо відновлення ядерної угоди 2015 року між Тегераном і світовими державами.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Світова ціна нафти і вартість бензину в Україні в 1997-2020 рокахСвітові ціни на нафту впали до 30 доларів за барель. Чи зможе це вплинути на вартість бензину в Україні.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила 65,26 дол. за барель, що на 0,15 дол.(0,23%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становила 62,21 дол. за барель, що на 0,27 дол. (0,44%) вище підсумкового значення попередньої сесії. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні 65,11 дол. і 61,94 дол. відповідно.

Обидва контракти за тиждень подешевшали майже на 5% і перебувають на шляху до найбільшого тижневого падіння з березня. Багато в чому воно обумовлено заявою президента Ірану, що Сполучені Штати готові скасувати санкції щодо нафтового, банківського і судноплавного секторів Ісламської Республіки.

Нагадаємо, Іран і світові держави з квітня ведуть переговори про відновлення ядерної угоди.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: