Нацгвардієць Марків повернувся на військову службу

Читать на русском
Військовий Віталій Марків, якого в минулому році виправдав суд Італії, вже повернувся на службу до Національної гвардії.
president.gov.ua

Військовий Віталій Марків, якого у минулому році виправдав суд Італії, вже повернувся на службу до Національної гвардії.

Про це заявив директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко у понеділок, 24 травня.

Справа українського нацгвардійця Марківа: яка роль російської пропагандиСправа Марківа принципова для України тому, що є результатом російської пропаганди в ЄС й Україна має докладати зусиль щодо розповсюдження інформації на міжнародному рівні, вважає експерт.

«Зараз він (Марків - ред.) повернувся на службу в Національну гвардію України та зі своїм захистом готується до касаційного розгляду своєї справи вже в Римі. Боротьба триває», - написав Шевченко в Facebook.

Він також нагадав, що рівно сім років тому загинули громадянин Італії фоторепортер Андреа Роккеллі і його перекладач громадянин РФ Андрій Миронов, в чому пізніше звинуватили Марківа. Вони стали першими іноземними журналістами, які загинули в результаті бойових дій на Донбасі.

Нагадаємо, 3 листопада українець Віталій Марків був виправданий апеляційним судом в Мілані. Його визнали невинним у вбивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі під час бойових дій на Донбасі навесні 2014 року.

4 листопада Марків повернувся до України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: