Нацгвардійцю Марківу висунули звинувачення у РФ

Читать на русском
Росія пред'явила військовослужбовцю Віталію Марківу обвинувачення у вбивстві за тим же інцидентом, за яким його виправдав італійський суд.
Фото- ua.news.

Російське слідство пред'явило військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківу обвинувачення у вбивстві. Обвинувачення пред'явлено за тим же інцидентом, за яким його виправдав італійський суд.

У повідомленні на сайті Слідчого комітету Росії сказано, що за версією російського слідства, Марків 25 травня 2014 року під Слов'янськом (Донецька область) нібито передав командуванню для нанесення артилерійського удару координати російського громадянина Андрія Миронова, італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та французького журналіста Вільяма Рогуелона.

Також повідомляється, що обвинувачення у вбивстві пред'явлено з урахуванням показань свідків. Марківу в Росії загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше російський суд заочно заарештував і оголосив Марківа в розшук.

3 листопада після виправдання Апеляційним судом Мілана нацгвардійця Марківа випустили із в’язниці.

До цього він відбував покарання у тюрмі поблизу Мілана після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років ув’язнення за нібито причетність до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та перекладача, росіянина Андрія Миронова, в травні 2014 року в районі Слов’янська Донецької області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: