Назвали строки запуску паспортів вакцинації в Україні

Читать на русском
Паспорти вакцинації в Україні мають намір впровадити вже з 1 липня - цей процес відбуватиметься синхронно з Євросоюзом.

Паспорти вакцинації в Україні мають намір впровадити вже з 1 липня - цей процес відбуватиметься синхронно з Євросоюзом.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр цифровий трансформації Михайло Федоров на традиційній нараді у президента України Володимира Зеленського, передає пресслужба ОП.

Вакцинний туризм: де у світі готові прищеплювати туристів від COVID-19Вакцинувати туристів від коронавірусу готові у США, Сан-Марино. Скоро така можливість з'явиться на Мальдівах.

«Глава держави поцікавився процесом підготовки «паспортів вакцинації». Віцепрем'єр-міністр - міністр цифровий трансформації Михайло Федоров зазначив, що попередньо заплановано запустити їх з 1 липня, синхронізувавши це з відповідними процесами в Європейському Союзі», - йдеться в повідомленні.

Зараз в ЄС точиться дискусія щодо єдиної схеми функціонування COVID-паспортів. Документ міститиме інформацію про негативний результат тесту на коронавірус, чи був його власник вакцинований або перехворів на коронавірус. Наявність COVID-паспорту дозволить туристам уникнути карантину при в'їзді до країни ЄС.

В Євросоюзі на національних рівнях вирішується питання щодо проведення безкоштовних тестувань на COVID. За даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань, шоста частина дорослого населення ЄС зараз вже повністю вакцинована. До вересня цей показник планують підвищити до 70%.

Нагадаємо, вчені довели ефективність вакцини від COVID-19 проти індійського штаму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: