Канада поділиться вакцинами від COVID зі світом

Читать на русском
Після того, як Канаді вдасться забезпечити достатній рівень вакцинування від COVID-19 власного населення, надлишкові дози будуть передані іншим країнам.
Reuters

Після того, як Канаді вдасться забезпечити достатній рівень вакцинування від COVID-19 власного населення, надлишкові дози будуть передані іншим країнам.

Про це в ефірі телеканалу СВС розповіла міністр охорони здоров’я Канади Паті Хайду.

«Звісно, наш пріоритет – якомога швидше вакцинувати канадців, але ми також - великий донор COVAX, й маємо додаткові дози вакцин. Прем’єр-міністр особисто веде перемовини зі світовими лідерами стосовно того, аби все, що нам не потрібно, було повернуто в процес вакцинування й допомогло людям у світі отримати щеплення», – сказала Хайду.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Вона додала, що цю ідею підтримують усі члени федерального уряду Канади.

«Усі міністри, відповідальні за боротьбу із COVID-19, погоджуються, що коли ми упевнимося, що канадці мають доступ до вакцин і що у нас є достатньо доз, наш намір - поділитися цими ними зі світом», – зауважила вона.

Нагадаємо, Франція в рамках європейської ініціативи до кінця цього року поділиться 30 млн доз вакцин від коронавірусу з іншими країнами.

Також зауважимо, що країни Євросоюзу мають намір виділити один мільярд євро для налагодження виробництва вакцин та інших медичних препаратів проти коронавірусу на Африканському континенті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: