ЄС інвестує мільярд євро у виробництво вакцин від COVID в Африці

Читать на русском
Країни Євросоюзу мають намір виділити один мільярд євро для налагодження виробництва вакцин та інших медичних препаратів проти коронавірусу на Африканському континенті.
Reuters

Країни Євросоюзу мають намір виділити один мільярд євро для налагодження виробництва вакцин та інших медичних препаратів проти коронавірусу на Африканському континенті.

Про це заявила президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн.

Зазначають, що місцеві виробничі спроможності та інституції є основою світової системи охорони здоров’я, але на сьогодні Африка імпортує 99% вакцин та 94% від усіх медикаментів.

«Це має бути змінено. «Команда Європи» підтримає Африку за допомогою більш ніж 1 мільярда євро та власного досвіду, щоб допомогти розвинути власну фармацевтичну, біотехнічну та медичну промисловість, полегшити рівний доступ до якісних і безпечних продуктів та технологій», – зауважила Урсула фон дер Ляєн.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Це дасть можливість створити централізовані хаби з виробництва вакцин та медикаментів безпосередньо в африканських країнах. Необхідна для цього сума буде мобілізована із бюджету ЄС та за допомогою європейських фінансових інституцій, таких як Європейський інвестиційний банк.

Нагадаємо, посли країн Європейського Союзу погодилися відкрити кордони для громадян, які повністю вакцинувалися проти коронавірусу (отримали дві дози вакцини). Однак рішення ще має ухвалити Рада ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: