Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Абрамовський планує найближчим часом ухвалити оновлений Національно-визначений внесок в Паризьку Угоду

21 жовтня 2020 року міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський заявив, що планує найближчим часом ухвалити оновлений Національно-визначений внесок в Паризьку Угоду.
Виконано
Сказано 21 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://mepr.gov.ua/news/36077.html
  • https://mepr.gov.ua/news/36371.html
  • Лист прес-служби Міндовкілля від 22 січня 2021 року
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3263276-protidia-klimaticnim-zminam-posli-g7-zaklikali-ukrainu-zatverditi-drugij-vnesok.html
  • https://www.kmu.gov.ua/news/zastupnik-ministra-z-pitan-yevrointegraciyi-yaroslav-demchenkov-vzyav-uchast-dialozi-mizh-ukrayinoyu-ta-yes-shchodo-spivpraci-v-ramkah-zelenogo-kursu
  • Лист Міндовкілля
  • Лист заступник Міністра Романа Шахматенко
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/868-2021-%D1%80#Text

Результат

27 листопада 2020 року Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України та Європейський банк реконструкції та розвитку презентували результати моделювання другого Національно-визначеного внеску України до Паризької угоди. У рамках заходу було представлено результати моделювання викидів парникових газів в Україні за 4 сценаріями.

Відповідно до інформації прес-служби Міндовкілля від 22 січня 2021 року, у міністерстві тривають двосторонні секторальні переговори між центральними органами влади щодо результатів моделювання, можливості та оцінки ризиків при реалізації кожного зі сценаріїв та обсягу необхідних інвестицій, з метою визначення загальної цілі щодо скорочення викидів парникових газів в атмосферу. Також було зазначено, що чергова конференція сторін Паризької Угоди в місті Глазго відбудеться в листопаді 2021 року.

Станом на початок червня 2021 року Україна не затвердила другий Національно-визначений внесок до Паризької угоди. В результаті посли G7 закликають Україну затвердити другий внесок.

Керуючись регламентом аналітичного порталу та актуальністю обіцяного рішення, редакція вважає, що умовні терміни «найближчим часом» станом на червень 2021 року порушуються, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано».

________________________________________________________________________________

30 липня 2021 року уряд ухвалив розпорядження «Про схвалення Оновленого національно визначеного внеску України до Паризької угоди» (№ 868-р). Згодом, після отримання додаткових роз'яснень Міндовкілля, редакцією було вирішено переглянути статус обіцянки.