Генсек ООН закликає створити коаліцію за припинення викидів вуглецю

Читать на русском
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав світових лідерів припинити будувати електростанції, які працюють на вугіллі та об’єднатися у коаліцію за припинення викидів вуглецю.
Фото з відкритих джерел

Генеральний секретар Організації об’єднаних націй Антоніу Гутерріш закликав світових лідерів припинити будувати електростанції, які працюють на вугіллі та об’єднатися у коаліцію за припинення викидів вуглецю.

Про це він заявив під час 4-го саміту «Одна планета задля біорозмаїття», що триває у Парижі у віртуальному форматі, повідомляє Укрінформу.

Глобальне потепління стане причиною багатьох катастроф – ООНДо 2030 року кількість людей, які потребують міжнародної гуманітарної допомоги може сягнути позначки у понад 150 млн осіб.

«Головною метою для Об'єднаних Націй у 2021 році є розбудова насправді глобальної коаліції за припинення викидів вуглецю», - підкреслив Гутерріш.

Він зазначив, що кожна країна, місто, підприємство мають ухвалити амбітну «дорожню карту» з досягнення нульового рівня викидів вуглецю до 2050 року.

«Зробіть ціну вуглецю високою. Припиніть субсидіювання викопних видів палива. Перенесіть фінансовий тягар із платників податків на забруднювачів», - закликав очільник ООН.

Нагадаємо, раніше Гуттеріш закликав світових лідерів об’єднатися та припинити «війну з природою» для того, щоб призупинити процес глобального потепління.

Також він визнав, що людство провалило випробування пандемією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: