Українські сертифікати вакцинації дозволять їздити до Євросоюзу – Стефанішина

Читать на русском
ІТ-інфраструктура в Україні вже цілком готова до початку видачі сертифікатів вакцинованим від коронавірусу українцям
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Громадяни, яким в Україні видадуть сертифікати вакцинації, зможуть подорожувати до Європейського Союзу, оскільки це буде документ зразка, що визнається в Європі.

Про це заявила віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час візиту до Брюсселя, повідомляє Радіо Свобода.

«Весь процес розробки цих паспортів здійснювався відразу разом з командою Європейської комісії, яка розробляє формат Європейського цифрового паспорта. Тобто сумісність - це була основа, яка закладалася в нашу роботу. З першого дня це був загальний процес», — запевнила вона.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

За словами Стефанішиної, ІТ-інфраструктура в Україні вже цілком готова до початку видачі сертифікатів вакцинованим від коронавірусу українцям, тому видавати документ почнуть з липня 2021 року.

Раніше ми писали про те, що в Україні можуть впровадити COVID-сертифікат вже до 1 липня. У ньому буде інформація про вакцинацію, ПЛР-тести або одужання від коронавірусу.

Також у четвер, 20 травня, Європейська комісія оголосила про досягнення угоди про впровадження цифрових COVID-сертифікатів на території ЄС. Це дозволить почати ослаблення карантинних обмежень і відновити туризм.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: