Паспорт вакцинації порушує права людини – експерт

Читать на русском
При цьому є проблема з підтвердженням вакцинаційних паспортів різних країн - так, українські паспорти не визнаватиме Європа
Ілюстративне фотоnews.sky.com

Паспорти вакцинації є порушенням прав людини до тих пір, поки не буде можливості отримання вільного доступу до вакцин у всіх країн.

Про це заявив адвокат Ростислав Кравець в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я вважаю, що говорити про ковід-паспорти до того моменту, поки не буде вільного доступу до вакцини у всіх країн і в першу чергу в Україні, поки не буде можливості зробити два щеплення в будь-який час, - це порушення прав людини. Ось ви, наприклад, хочете виїхати за кордон, а вам потрібен ковід-паспорт, ви приходите в лікарню, а вам кажуть «Ну, місяці через чотири приходите, а ще через місяць треба зробити наступну вакцинацію, але ми не знаємо, чи буде вона доступна», — сказав він.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

При цьому, зазначив експерт, є проблема з підтвердженням вакцинаційних паспортів різних країн. Так, українські вакцинаційні паспорти не будуть визнаватися в Європі.

«В Італії, наприклад, будуть використовуватися паспорти, які сертифіковані в євроспільноті. Український папірець нічого в Італії не зробить, навіть якщо ви 10 вакцинацій зробите тут, в Україні. Для Італії потрібна конкретна вакцина, сертифікована в ЄС», - сказав він.

Нагадаємо, на початку літа 2021 року Євросоюз планує введення паспортів вакцинації від COVID-19. Запуск сертифіката дозволить країнам відкрити кордони та відновити туристичні поїздки.

В Україні можуть впровадити COVID-сертифікат вже до 1 липня. У ньому буде інформація про вакцинацію, ПЛР-тести або одужання від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: