Стало відомо, чому затримується евакуація українців з Сектора Газа

Читать на русском
Україна чекає коридор безпеки для евакуації громадян із Сектора Газа. Домовленості про нього були порушені.
Дмитро Кулеба

Громадян України, які захотіли виїхати із Сектора Газа, повинні були вже почати евакуювати, проте були порушені обіцянки про «коридор безпеки» до Єгипту.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в коментарі ЗМІ в четвер, 20 травня, передає Укрінформ.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

«Вже ми повинні були почати евакуацію, але були порушені обіцянки про створення коридору безпеки. Тому ми зараз ведемо переговори, щоб нам дали такий коридор, через який ми зможемо вивезти наших громадян в напрямку Єгипту і з Єгипту вони полетять до України. Ми готові, єдине, що нас тримає, - це коридор безпеки», - сказав Кулеба.

Нагадаємо, напередодні на засіданні Кабміну міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що українців з Сектора Газа планується евакуювати протягом 48 годин. За його словами, Україна домовилася про так званий «зелений» коридор.

Перед цим президент Володимир Зеленський доручив уряду, МЗС і спеціальним службам організувати повернення понад 120 українців з Сектора Газа, де тривають бойові дії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: