Зеленський доручив організувати повернення українців із Сектору Гази

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський доручив Кабміну та МЗС організувати повернення громадян України з Сектору Гази.

Глава держави Володимир Зеленський доручив Кабміну та МЗС організувати повернення громадян України з Сектору Гази.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, пише Інтерфакс-Україна.

«Немає жодних сумнівів в тому, що наша держава завжди допомагає всім українцям. Де б у світі вони не виявилися в надзвичайних обставинах і виявили бажання повернутися додому. Так буде і зараз. Президент Володимир Зеленський доручив організувати - уряду, прем'єру, Міністерству закордонних справ і нашим спеціальним службам, якщо потрібно їхнє сприяння. Це обов'язок кожної цивілізованої країни - вона завжди рятуватиме своїх людей», - сказав Подоляк.

За його словами, Україна вже звернулася до міжнародних організацій для надання логістичної допомоги в організації повернення людей.

«Перш за все, мова йде про необхідні повітряні коридори. Як відомо, вже більше сотні українців виявили бажання повернутися в Україну з Сектору Гази, де триває ескалація збройного протистояння», - сказав Подоляк.

Радник керівника Офісу президента нагадав, що під час попередніх спалахів протистояння в цьому регіоні в 2012 і 2014 роках вже був досвід такої взаємодії - тоді українців вдалося евакуювати через територію Єгипту.

«Зараз потрібно вдатися до аналогічних кроків», - сказав Подоляк.

Він також зазначив, що «на сьогодні є звернення від представників Молдови, Білорусі, Угорщини та Болгарії - в наданні допомоги повернення громадян цих держав разом з українцями».

«В цілому, мова йде про 53 людей», - повідомив радник керівника Офісу президента.

«Закликаємо громадян України, які опинилися в зоні конфлікту і потребують допомоги і повернення додому, звернутися до найближчого дипломатичного представництва України будь-яким доступним способом», - сказав Подоляк.

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль вже заявив про те, що доручив МЗС України та Мінінфраструктури «вжити невідкладних заходів для евакуації українців із Сектора Гази».

«Відомо, що більше сотні наших громадян висловили бажання залишити Сектор Гази. Уряд докладе максимум зусиль, щоб надати допомогу українцям», - написав Шмигаль у Facebook.

У Представництві України при Палестинській національній адміністрації уточнили, що звертатися з приводу евакуації з Газа українцям треба не в будь-які представництва, а саме в ПА.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ звернулося до міжнародних організацій з проханням надати допомогу в безпечному виїзді понад 100 українських громадян із Сектору Гази.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: