Українців з Сектора Газа можуть евакуювати протягом 48 годин – МЗС

Читать на русском
Україна домовилася про зелений коридор для вивезення своїх громадян з Сектору Гази через Єгипет. Евакуація може відбутися вже протягом 48 годин.
Дмитро Кулебафото EPA

Україна домовилася про «зелений коридор» для вивезення своїх громадян із Сектору Гази через Єгипет. Евакуація може відбутися вже протягом 48 годин.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у середу, 19 травня, під час засідання Кабміну.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

«Ми вже домовилися з владою Ізраїлю та Палестинської автономії про «зелений коридор» для евакуації, вже опрацювали організаційні питання з владою Єгипту і наразі на виконання доручення президента України ухвалено рішення про здійснення такої евакуації в найкоротші терміни шляхом вивезення наших громадян із території Сектору Гази на територію Єгипту та організацію відповідного авіарейсу коштом резервного фонду бюджету України», - сказав він.

Кулеба додав, що якщо не буде форс-мажору через військовий конфлікт, то протягом 48 годин така евакуація відбудеться.

Глава МЗС уточнив, що у Секторі Гази зараз знаходяться орієнтовно 1600 українців. З них 127 виявили бажання евакуюватися в Україну.

За його словами, з таким проханням звернулися не тільки українці, а й громадяни Молдови, Білорусі та двох країн-членів ЄС.

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський доручив Кабміну і МЗС організувати евакуацію українців з Сектору Гази.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: