Кожен другий українець вважає, що корупція заважає йому жити краще – дослідження

Читать на русском
Відзначається, що саме соціальна сфера найбільше страждає від корупції та тіньової економіки, оскільки державні кошти йдуть не за призначенням
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

За результатами дослідження інституту майбутнього, кожен другий українець вважає, що саме корупція в країні заважає йому жити краще.

Про це повідомляє «Сегодня».

Зазначається, що саме соціальна сфера найбільше потерпає від корупції та тіньової економіки. Адже найчастіше кошти йдуть не за призначенням - на будівництво доріг, лікарень і шкіл, а осідають в тіньових і корупційних схемах. Як кажуть експерти, в таких умовах досить складно вести чесний бізнес і конкурувати з компаніями, що працюють в тіні. Тому бізнесменам, які ведуть справи відкрито, вигідно, щоб держава розібралася з корупцією, тіньовою зайнятістю та іншими схемами.

Корупція в цілому чинить значний негативний тиск на українську економіку. Так, бюджет України щорічно втрачає від 500 до 950 мільярдів гривень саме через корупційні схеми, а в тіні, за різними даними, знаходиться від 30% до 40% ВВП.

Нагадаємо, раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що корупція є величезною загрозою для демократичної України, зокрема, Росія використовує корупцію, як інструмент для підриву українського суверенітету.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: