Рада сьогодні планує створити ТСК щодо «вагнерівців»

Читать на русском
Верховна рада на засіданні планує утворити Тимчасову слідчу комісію з розслідування справи вагнерівців.
Слово і діло

У середу, 19 травня, Верховна рада на засіданні планує утворити Тимчасову слідчу комісію з розслідування справи «вагнерівців».

«Вагнергейт» та українська влада: хронологія скандалуХронологія скандалу зі зривом спецоперації із затримання бойовиків Вагнера – на інфографіці.

Мова йде про проєкти постанов №4105 «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами «приватної військової компанії Вагнера» та заподіяння шкоди національним інтересам України», а також №5243 про утворення ТСК з розслідування можливих протиправних дій представників державної влади та інших осіб, що сприяли порушенню державного суверенітету та територіальної цілісності і несли загрозу національним інтересам та безпеці України.

Також, як сказано у порядку денному, сьогодні нардепи завершать обговорення 12-ти проєктів постанов «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост».

Далі парламентарі мають розглянути внесення змін до Земельного кодексу та до Податкового кодексу.

Нагадаємо, вчора Рада звільнила з посад трьох міністрів.

Першим у відставку відправили міністра інфраструктури Владислава Криклія. Далі - міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашко.

Проголосував парламент і за звільнення з посади міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: