Депутати звільнили міністра економіки Петрашка: хто як голосував

Читать на русском

Ігор Петрашко звільнений з посади міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України. Цю посаду він обіймав з березня 2020 року і восени його вже хотіли відправити у відставку. Головою Мінекономіки замість нього планують призначити Олексія Любченка з Податкової служби. Як Верховна рада голосувала за відставку Петрашка – на інфографіці «Слово і діло».

Звільнення Петрашка з посади міністра економіки підтримали 280 депутатів, ніхто не виступив «проти», 16 – утрималися, 27 – не голосували.

Відставку Ігоря Петрашка з посади міністра розвитку економіки підтримали 280 народних депутатів.
Голосування за звільнення ПетрашкаСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

«Слуги народу» дали 209 голосів «за», 3 – утрималися, 13 – не голосували, 19 – були відсутні. У «Європейській солідарності» 24 депутати з 27 виступили «за».

Від групи «За майбутнє» було 17 голосів «за», один депутат не голосував і 4 – були відсутні. «Довіра» дала 14 голосів «за», 3 – утрималися, 3 – не голосували.

У фракції «Голос» звільнення Петрашка підтримали 7 нардепів, 9 – утрималися, 2 – не голосували і 2 – відсутні. За постанову проголосували також 9 позафракційних депутатів, один – утримався, 5 – не голосували і 3 – відсутні.

Фракції «Опозиційна платформа» та «Батьківщина» участі у голосуванні не брали.

Нагадаємо, в п'ятницю, 14 травня, стало відомо, що Ігор Петрашко написав заяву про звільнення.

В Офісі президента заявили, що в Міністерстві розвитку економіки відчувається «дефіцит ініціатив», а також брак комунікації з боку Петрашка.

«Слово і діло» раніше проаналізувало, як Петрашко виконував обіцянки на посаді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: