Антикорупційний суд зобов'язав САП повернути Богатирьовій готівку та золотий злиток

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув скаргу адвоката на бездіяльність прокурора САП щодо неповернення тимчасово вилученого майна.
Раїса Богатирьова

Вищий антикорупційний суд зобов'язав прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повернути готівку та інше майно, вилучене у справі колишньої міністерки охорони здоров'я Раїси Богатирьової.

Таке рішення 14 травня ухвалив слідчий суддя Сергій Мойсак, повідомляє «Слово і діло».

«Скаргу адвоката Бєляєва Дмитра Петровича, який діє в інтересах (Раїси Богатирьової – ред), на бездіяльність прокурора САП – задовольнити частково. Зобов`язати уповноваженого прокурора повернути майно, що було тимчасово вилучене 04.11.2014 під час проведення обшуку у домоволодінні останньої», – йдеться в рішенні.

Як відомо, суд скасував арешт грошових коштів на рахунку в Укрексімбанку, а також валюти на рахунках у Правекс-банку в межах справи Богатирьової. Крім того, ВАКС зняв арешт з нерухомості за шістьма адресами, в тому числі з нежитлових приміщень та апартаментів у цій же справі.

До цього суд скасував арешт 30 850 грн, 1650 євро та 1500 доларів; золотого значку Партії регіонів; золотого злитку вагою 2,5 грами; двох золотих сережок і камінців цитрин. Саме про повернення останнього майна і просив адвокат. Суддя скаргу задовольнив і зобов'язав прокурора повернути це майно.

Як відомо, 4 червня апеляційна палата ВАКС вирішила, що Богатирьова не набула статусу підозрюваної в справі про заволодіння коштами. Також судді скасували заочний арешт ексміністра. Колегія вказала, що повідомлення про підозру Богатирьовій було направлено за місцем останнього її проживання, проте одержання документу будь-ким з родичей не підтверджено. Судді зазначили, що органи правопорядку мали в разі відсутності підозрюваної в України вручити підозру представнику житлово-експлуатаційної організації за місцем її останнього проживання.

Нагадаємо, Богатирьова повернулася до України. Пізніше суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави. Ці гроші за неї внесли і ексміністерка вийшла із СІЗО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: