ОАСК поновив фінансування партії «Голос»

Читать на русском
Столичний окружний суд одержав і розглянув заяву про забезпечення позову політичної партії до Нацагентства з питань запобігання корупції.

Окружний адміністративний суд міста Києва поновив фінансування партії «Голос» на час розгляду їхнього позову до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Таке рішення 5 лютого ухвалила суддя Окружного адмінсуду Києва Нана Вєкуа, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 11 січня стало відомо про позбавлення партії «Голос» державного фінансування з боку Нацагентства з питань запобігання корупції. Як стверджували у партії, у НАЗК є дві претензії до партії. Перша стосується оформлення угод та актів виконаних робіт у підрядників. Друга претензія полягає в тому, що «Голос» сплатив орендну плату за офіси трьох територіальних організацій.

У НАЗК тоді повідомляли, що партія «Голос» оформила низку договорів із фізичними особами-підприємцями на суму близько 1,1 млн грн щодо послуг, виконання яких документально належним чином не підтверджено. Серед таких послуг: медійний моніторинг, пошук інформації, соціологічні дослідження.

Не погодившись з таким рішенням, партія «Голос» подала позов до НАЗК в Окружний адмінсуд Києва. У ньому просили скасувати наказ Нацагентства про призупинення держфінансування «Голосу» та визнати протиправними дії НАЗК щодо складання акту та висновку стосовно про проведення аналізу звіту партії. Також політсила подала в ОАСК заяву про забезпечення позову, в якому просила на час розгляду позову відновити фінансування партії.

Розглянувши заяву про забезпечення позову, ОАСК її задовольнив і призупинив дію рішення НАЗК про призупинення держфінансування партії «Голос». Вказане рішення підлягає негайному виконанню. Водночас Нацагентство вже подало апеляційну скаргу на таку ухвалу ОАСКу.

Нагадаємо, НАЗК позбавило держфінансування партію «Слуга народу». Пізніше в «Слузі народу» відреагували на таке рішення Нацагентства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: