В Індії визнали факт скидання в річку Ганг тіл жертв COVID

Читать на русском
Влада Індії визнала факт скидання в річку Ганг тіл жертв коронавірусу. Уряд пояснює таку тривожну практику бідністю та страхом людей перед хворобою.
Reuters

Влада Індії визнала факт скидання в річку Ганг тіл жертв коронавірусу. Уряд пояснює таку тривожну практику бідністю та страхом людей перед хворобою.

Про це повідомляє Reuters.

«Адміністрація має інформацію про те, що тіла тих, хто хворів на COVID-19 чи будь-яку іншу хворобу, викидають у річки, а не утилізують за належними ритуалами», – йдеться в повідомленні.

В Україні скоро буде індійський штам COVID-19: чим він небезпечний і які ще мутації існуютьІндійський штам коронавірусу скоро буде в Україні. Які його особливості та які ще штами COVID-19 існують, розібралося Слово і діло.

Високопосадовець Манодж Кумар Сінгх зазначив, що тіла були виявлені в священній для місцевих жителів річці Ганг та її притоках.

Штат Уттар-Прадеш, де проживає 240 мільйонів людей, сильно постраждав від другого сплеску в Індії COVID-19. Експерти у галузі охорони здоров’я кажуть, що зараз багато випадків не виявляються в селах штату, де проживає більшість його жителів.

Зауважують, що така тенденція може бути спричинена браком коштів у людей на придбання таких матеріалів, як, наприклад, дрова для кремації. Щоб запобігти скиданню трупів у воду чиновники пообіцяли, що заплатять бідним сім'ям загиблих 5000 рупій (68 доларів США) для кремації або поховання тіл.

Нагадаємо, Індія намагається пережити спалах нової хвилі коронавірусу в країні, яка вже визнана світом, як найстрашніша. Кількість випадків захворювання на добу обчислюється сотнями тисяч, а смертей - тисячами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: