Україна надасть Індії рідкий кисень

Читать на русском
Україна у якості допомоги надасть Індії рідкий медичний кисень, яким зараз забезпечені українські лікарні.
Фото Слово і діло

Україна у якості допомоги надасть Індії рідкий медичний кисень, який виготовляють наші заводи, і яким зараз забезпечені українські лікарні.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов в ефірі телеканалу «НАШ» у четвер, 13 травня.

В Україні скоро буде індійський штам COVID-19: чим він небезпечний і які ще мутації існуютьІндійський штам коронавірусу скоро буде в Україні. Які його особливості та які ще штами COVID-19 існують, розібралося Слово і діло.

Він підкреслив, що мова не йде про кисневих концентратори, які використовуються на первинній ланці медицини або в домашніх умовах, а тільки про рідкому медичному кисні.

«Дійсно, у нас був наднапружений період, особливо кінець березня - початок квітня, коли ми в МОЗ разом з заступником просто в ручному режимі розвозили цей кисень...Але підкреслюю: жодна лікарня не залишилася без кисню. Однак кисень неможливо накопичувати вперед, адже в кожній лікарні є ємність, наприклад, на 5 тонн. Ти привозиш, наповнюєш, а потім як закінчується - знову. Тобто у нас зараз вистачає потужності надати таку допомогу Індії, яка потребує цього кисню», - пояснив Степанов.

Нагадаємо, в Індії зберігається критична ситуація з COVID.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна надасть Індії гуманітарну допомогу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: