ВООЗ закликає багаті країни поділитися вакциною від COVID-19

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров'я закликає багаті країни поки утриматися від вакцинації дітей та підлітків, а замість цього поділитися вакциною з бідними країнами.
Фото DW

Всесвітня організація охорони здоров'я закликає багаті країни поки утриматися від вакцинації дітей та підлітків, а замість цього поділитися вакциною з бідними країнами.

Про це заявив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреесус на віртуальній конференції в Женеві.

Він вважає, що міжнародне поширення вакцин проти COVID залишається вкрай нерівномірним. Багаті країни скупили більшу частину поставок вакцин і планують вакцинувати якомога більше людей. При цьому деякі країни вже заговорили про вакцинацію дітей і підлітків в той час, як в бідніших куточках Землі не вакцинували навіть лікарів.

Вакцинний туризм: де у світі готові прищеплювати туристів від COVID-19Вакцинувати туристів від коронавірусу готові у США, Сан-Марино. Скоро така можливість з'явиться на Мальдівах.

Глава ВООЗ закликав почекати з цим рішенням і поділитися вакциною з біднішими країнами.

«У країнах з низьким і середнім рівнем доходів запасів вакцини проти Covid-19 було недостатньо навіть для імунізації медичних працівників, і лікарні затоплені людьми, які терміново потребують рятувальної допомоги», – зауважив він.

Нагадаємо, у ВООЗ заявили про неприйнятність існуючого нерівного розподілу вакцин у світі.

На Африку припадає лише 1% вакцин проти COVID-19, які вводять у всьому світі. Останніми в черзі за препаратами стоять п'ять країн: Чад, Буркіна-Фасо, Бурунді, Еритрея і Танзанія.

Папа Римський Франциск закликав тимчасово відмовитися від прав інтелектуальної власності на вакцини від коронавірусу задля забезпечення рівного доступу до препаратів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: