Семенченку оголосили підозру в організації терористичного акту

Читать на русском
За даними слідства, він у липні 2019 року організував обстріл офісу 112 Україна з протитанкового гранатомета. Для цього він залучив двох учасників підпорядкованої йому ПВК.

Колишньому нардепу Семену Семенченку оголосили підозру в організації терористичного акту - за даними слідства, він нібито причетний до обстрілу офісу телеканалу «112 Україна» з гранатомета.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Офісу генпрокурора.

Колишньому нардепу і двом виконавця обстрілу повідомили про підозру за фактом терористичного акту (ч. 2 ст. 258 КК України).

За даними слідства, він у липні 2019 року організував обстріл офісу «112 Україна» з протитанкового гранатомета. Для цього він залучив двох учасників підпорядкованої йому ПВК - приватної військової компанії - і передав гроші для покупки автомобіля. За початковим задумом, біля офісу повинні були підірвати замінований автомобіль. Але пізніше було прийнято рішення обстріляти будівлю з гранатомета.

«Під час проведення обшуків за місцем проживання організатора і виконавців злочину виявили та вилучили транспорт і засоби вчинення протиправних дій. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу», - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, в релізі не називається ім'я організатора, але зазначено, що він вже є підозрюваним у кримінальній справі за фактом створення ПВК і з кінця березня перебуває під вартою. Таким чином, мова йде саме про Семена Семенченка.

Водночас Служба безпеки України прямо говорить про те, що це він.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що обстріл будівлі телеканалу організував Семен Семенченко. Все це відбувалося під час виборчої кампанії до Верховної ради. Цей теракт був використаний представниками держави-агресора в гібридній війні проти нашої країни», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, СБУ 24 березня заявила, що викрила і припинила діяльність воєнізованого збройного формування, так званої ПВК. За даними спецслужб, ПВК готувалася до здійснення тяжких злочинів, в тому числі проти основ національної безпеки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: