«Приватну армію» Семенченка «здав» правоохоронцям один з її членів

Читать на русском
Правоохоронні органи отримали інформацію про охоронну фірму Donbass Battalion corporation від одного з її учасників.
Фото з відкритих джерел

Правоохоронні органи отримали інформацію про охоронну фірму Donbass Battalion corporation від одного з її учасників.

Про це йдеться у документі рішення суду.

Колишній АТОвець, який був членом охоронної фірми з липня 2018 року по кінець листопада 2019 року, з власної ініціативи повідомив про її існування, написавши заяву правоохоронцям 18 січня 2021 року.

Він розказав про відомі йому «обставини створення та функціонування не передбаченого законом збройного формування ТОВ «Донкорп Україна» та «Donbass Battalion corporation», про осіб, які були в ньому задіяні, у т.ч. зі складу активних учасників вказаного формування, чим сприяв припиненню протиправної діяльності та встановленню кола причетних до цієї діяльності осіб».

«Добробат» Семенченка: чому колишній командир потрапив під приціл СБУВикриття приватної військової компанії, в створенні якої підозрюється Семенченко, сталося не просто так.

1 березня 2021 року йому повідомили підозру в участі у незаконному збройному формуванні за статтею ККУ, але звільнили від кримінальної відповідальності.

«Вчинене ним діяння втратило суспільну небезпечність та ця особа перестала бути суспільно небезпечною», – йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, що ексдепутата Семена Семенченка заарештували за створення незаконного збройного формування.

Раніше ми писали, що за інформацією журналістів, «приватна армія» колишнього депутата працювала в інтересах олігарха Ігоря Коломойського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: