Підрахували, скільки дітей загинули через воєнний конфлікт на Донбасі

Читать на русском
На Донбасі з початку збройного конфлікту загинули 34 дитини. Ще близько 100 дітей отримали поранення, 18 з них - інвалідність.

На Донбасі з початку збройного конфлікту загинули 34 дитини. Ще близько 100 дітей отримали поранення, 18 з них - інвалідність.

«У Луганській і Донецькій областях на цей час встановлена загибель 34 дітей, поранених - близько 100. Інвалідність отримали 18», - розповів у інтерв'ю «Цензор.Нет» заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов.

Спостерігачі ОБСЄ побували на місці загибелі дитини в ОРДЛОСпостерігачі ОБСЄ побували в селищі Олександрівське на непідконтрольній Україні території для з'ясування обставин загибель 2 квітня п'ятирічного хлопчика.

За його словами, зараз понад 33 тисячі мають статус «діти війни».

«Насправді, діти війни - це дуже трагічна і болюча проблема, яку ми вивчаємо в рамках нашої координації з правоохоронними органами. На лінії зіткнення проживають близько 37 тисяч дітей. Вже зараз потрібно думати, як вони будуть інтегровані в мирне життя», - зазначив заступник генпрокурора.

Нагадаємо, в СБУ підрахували, скільки справ було відкрито за держзраду та тероризм за сім років.

Також ми писали, яка зараз ситуація на фронті і чи зменшилася кількість обстрілів, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: