Спостерігачі ОБСЄ побували на місці загибелі дитини в ОРДЛО

Читать на русском
Спостерігачі ОБСЄ побували в селищі Олександрівське на непідконтрольній Україні території для з'ясування обставин загибель 2 квітня п'ятирічного хлопчика.
Фото з відкритих джерел.

Спостерігачі ОБСЄ побували в селищі Олександрівське на непідконтрольній Україні території для з'ясування обставин загибель п'ятирічного хлопчика.

Як сказано у звіті ОБСЄ, на місці події спостерігачі місії виявили вирву завширшки 20 сантиметрів, яка, судячи з усього, з'явилася недавно.

На Донбасі з 2014 року на мінах загинуло понад 40 дітейЛевова частка інцидентів сталася з тієї причини, що діти прийняли вибухонебезпечні предмети за Іграшки

«7 квітня в н. п. Єнакієве (непідконтрольний уряду; 41 км на північний схід від Донецька) батьки хлопчика (чоловік і жінка, 30-39 років) показали спостерігачам медичне свідоцтво, в якому зазначено, що хлопчик помер 2 квітня від вибухової травми і численних осколкових поранень», - йдеться в звіті.

Також спостерігачі зафіксували численні отвори (шириною від двох міліметрів до семи сантиметрів) на воротах, сараї, в металевих баках для води, в дерев'яному паркані навколо саду, на стінах будинку і на вхідних металевих дверях.

Раніше у звіті Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила загибель п'ятирічної дитини від вибуху в непідконтрольному українському уряду населеному пункті Олександрівське.

Нагадаємо, з початку бойових дій на Донбасі, тобто в період з квітня 2014 року по серпень 2020 року жертвами мін і вибухівки на території Донецької та Луганської областей України стали щонайменше 42 дитини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: