У СБУ підрахували, скільки справ було відкрито за держзраду та тероризм за сім років

Читать на русском
З 2014 року СБУ відкрила понад 16 тисяч справ за державну зраду і тероризм. В основному вони пов'язані з окупацією і російською агресією.

З 2014 року СБУ відкрила понад 16 тисяч справ за державну зраду і тероризм. В основному вони пов'язані з окупацією і російською агресією.

Про це після засідання РНБО заявив голова Служби безпеки України Іван Баканов, пише сайт відомства.

За його словами, будь-який злочин проти державності - це не тільки порушення Кримінального кодексу, а й спроба розхитати нашу країну. Він також зазначив, що майже весь масив цих злочинів пов'язаний з окупацією та агресією Росії.

«За останні сім років слідчі СБУ відкрили 16 643 кримінальних провадження. Вони стосуються державної зради та злочинів терористичної спрямованості», - підкреслив Баканов.

Серед резонансних справ: обстріли житлового масиву в Маріуполі та траси в 2015 році; затримання колишнього співробітника Кабміну за підривну роботу в інтересах РФ, тощо.

«Ми вдячні Офісу генерального прокурора, Міністерству внутрішніх справ та іншим правоохоронним органам за системну роботу. Всі ми працюємо над тим, щоб жоден злочин не залишилося без законного покарання», - додав Баканов.

СБУ прозвітувала про результати роботи за рік: наскільки змінилися показникиСБУ в 2020 році відкрила 2,6 тисячі кримінальних проваджень і направила 961 обвинувальний акт до суду.

Крім того, СБУ розслідує справу про ведення агресивної війни проти України з боку РФ. В рамках нього оголосили низку підозр, в тому числі заступнику міністра оборони Росії Андрію Картаполову.

Також слідчі СБУ брали участь у розслідуванні катастрофи літака Малайзійських авіаліній в 2014 році, в результаті якої загинули 298 осіб. На зібрані матеріали передали слідству в Нідерландах, і на сьогодні справу розглядає Окружний суд Гааги.

Раніше СБУ викрила велику схему нелегального збуту палива, проходять обшуки на АЗС Glusco.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: