Кабмін вимагає попередньо декларувати підвищення цін на паливо більш, ніж на один відсоток

Читать на русском
На бензини марки А-92 та А-95 і на дизельне паливо зміну цін доведеться декларувати в тому випадку, якщо ціна зросте більш ніж на 1%
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні частина видів палива зарахована до товарів, що мають важливу соціальну значимість - тепер, згідно з постановою Кабінету Міністрів України, потрібно звітувати уряду за 20 днів до збільшення ціни на 1% і більше про ці цінові зміни.

Про це йдеться в постанові №450.

Ціни на пальне: які виклики має пройти Україна навесніЯк ситуація з цінами на нафту позначиться на вітчизняному паливному ринку, у коментарі Слово і діло пояснив директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

На бензини марки А-92 та А-95 і на дизельне паливо зміну цін доведеться декларувати, і декларування змін відбувається у разі збільшення роздрібної ціни товару на 1% і більше в порівнянні з роздрібною ціною на момент декларування за 20 днів до початку застосування роздрібної ціни, яка декларується, без урахування дня декларування.

Нагадаємо, у січні-квітні 2021 року імпорт автомобільних бензинів в Україну зріс на 30%, до 367 тисяч тонн.

За словами трейдерів дизпалива, в травні планується збільшення поставок дизпалива в Україну з Республіки Білорусь, Литви, Угорщини, Туреччини, зокрема шляхом збільшення поставок морським транспортом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: