Євросоюз подав до суду на AstraZeneca через недопоставки 90 млн доз вакцини

Читать на русском
Євросоюз вимагає від компанії AstraZeneca поставити не менше 120 мільйонів доз вакцини до кінця червня 2021 року
Вакцина AstraZenecapicture-alliance

Європейський союз подав до суду на компанію-виробника вакцин AstraZeneca. Це вже другий судовий позов від ЄС проти компанії, який здатний призвести до фінансових санкцій щодо неї.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Євросоюз вимагає від компанії AstraZeneca поставити не менше 120 мільйонів доз вакцини до кінця червня 2021 року. При цьому в компанії кажуть, що перший судовий позов компанії необґрунтований. А юрист Євросоюзу розповів суду, що компанія зобов'язана в якості часткової та негайної компенсації за затримки доставити 90 мільйонів доз у другому кварталі року, оскільки 30 млн доз були отримані в першому кварталі.

Нагадаємо, Єврокомісія вирішила не продовжувати контракт на поставку вакцин від коронавірусу компанії AstraZeneca на друге півріччя.

Румунія надасть Україні та Молдові по 100 тисяч доз вакцини від коронавірусу британсько-шведського виробника AstraZeneca.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: