У Канаді зафіксована ще одна смерть після вакцинації AstraZeneca

Читать на русском
Відзначається, що понад два мільйони канадців були провакциновані препаратом AstraZenecа, до цього був лише один випадок побічної летальної реакції
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Канаді зафіксована ще одна смерть від побічного ефекту після вакцинації препаратом AstraZeneca - жертвою стала громадянка країни віком близько 50 років.

Про це заявила головний санітарний лікар провінції Альберта Діна Хіншо, повідомляє «Укрінформ» з посиланням на канадські ЗМІ.

«З сумом повідомляю, що вночі ми підтвердили загибель альбертійки у віці близько 50 років від викликаної вакциною протромботичної імунної тромбоцитопенії (VIIT) після того, як вона отримала щеплення AstraZeneca», - заявила Хіншо.

Ризик або ефективність: чи можна вакцинуватися від коронавірусу різними препаратамиНаскільки безпечно та ефективно щепити людей різними вакцинами, читайте в матеріалі Слово і діло.

За її словами, це другий випадок побічної реакції, що завершилася смертю, на території країни.

«Хоча кожна смерть - трагічна, важливо пам'ятати, що ризик смерті або виникнення тяжких наслідків COVID-19 залишається значно вищим, ніж після щеплення AstraZeneca», - зазначила експерт.

Відзначається, що понад два мільйони канадців були провакциновані препаратом AstraZenecа, зокрема, таке ж щеплення отримали близько 253 тисяч жителі провінції Альберта. До цього був зафіксований тільки один випадок підтвердженого летального результату після вакцинації - смерть 54-річної мешканки провінції Квебек в кінці квітня.

Ряд країн Європи вже припиняли використання препарату від AstraZeneca. У рідкісних випадках у щеплених людей утворилися тромби, деякі з вакцинованих в результаті померли.

Раніше адміністрація президента США Джозефа Байдена зупинила виробництво вакцини проти коронавірусу AstraZeneca на заводі Emergent Biosolutions в Балтіморі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: