Євросоюз не планує нарощувати напруженість у відносинах з РФ – Боррель

Читать на русском
Боррель нагадав, що тема Росії буде обговорюватися в ЄС 25 травня, крім того, Європа не збирається поки що висилати російських дипломатів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Країни Європейського Союзу поки що не вважають за потрібне посилювати напруженість у відносинах з Росією, висилаючи її дипломатичних представників зі своїх країн.

Про це заявив високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель після зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС, повідомляє «Європейська правда».

«Ми запевнили Чехію в сильній підтримці Європейського Союзу. Але водночас, я думаю, всі згодні з необхідністю не продовжувати ескалацію. З одного боку ми повинні проявляти підтримку, але водночас намагатися не збільшувати напруженість» - сказав він.

Вибух на складі боєприпасів: чому Чехія та РФ взаємно вислали дипломатів і до чого тут УкраїнаЩо стало причиною дипломатичного конфлікту Чехії та Росії і до чого тут Україна, розбиралось Слово і діло.

Боррель нагадав, що тема Росії буде обговорюватися в ЄС 25 травня.

«Можливо після цієї дискусії Високому представнику і Єврокомісії можуть доручити представити аналіз ситуації та відносин з Росією, як це було у випадку з Туреччиною», - зазначив він.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон розповів, які питання Країни Європейського Союзу мають намір обговорити в ході саміту, який повинен відбутися 25 травня.

Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш на саміті ЄС у Португалії попросив союзників розглянути можливість висилки принаймні одного російського дипломата.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: