Зеленський заявив про зменшення снайперських пострілів на Донбасі

Читать на русском
Ескалація на Донбасі зупинилася, снайперські прицільні постріли майже пішли в минуле, але гарантувати повну безпеку не можна, заявив Зеленський.
president.gov.ua

Ескалація на сході України зупинилася, снайперські прицільні постріли майже пішли у минуле, але гарантувати неможливість вторгнення РФ все одно не можна.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами у рамках Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни» у вівторок, 11 травня.

Війна, яка не відбулася: чи забув Путін про УкраїнуРосійські війська будуть відведені від кордонів з Україною, але це не означає, що нашу країну залишать у спокої.

«Ми бачимо зменшення, не просто зменшення, а що майже пішли в минуле постріли прицільні снайперські. Їх дійсно стало дуже-дуже мало. Саме через них, ви знаєте, було понад 30 жертв з початку року, саме через прицільний ворожий вогонь цих снайперських гвинтівок», - сказав він.

За його словами, водночас, провокаційні постріли нікуди не поділися.

Президент підкреслив, хоч зараз ескалація на сході України і зупинилася, гарантувати неможливість масштабного вторгнення не можна.

«Тут нічого ніхто не може гарантувати, адже, ви ж знаєте, що у 2014 році ніхто зовсім не очікував з боку Росії таких кроків. Тому гарантувати ніхто нічого не може. Те, що ми бачимо, що ймовірність ескалації зменшилася за останній місяць - це точно, і ми бачимо і фіксуємо», - додав Зеленський.

Нагадаємо, Росія повинна була відвести свої війська від українського кордону до 1 травня. Однак українська сторона фіксувала перекидання армії РФ не скрізь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: