Суд Грузії відпустив із-під варти опозиціонера Мелію

Читать на русском
Мелія перебуває у в'язниці з 23 лютого через несплату застави у справі про заворушення на мітингу в червні 2019 року.

Міський суд Тбілісі ухвалив звільнити з-під варти депутата, голову опозиційної партії Єдиний національний рух Ніку Мелію після того, як Євросоюз вніс за нього заставу в розмірі 40 тис. ларі (понад $ 11,6 тис.) у справі про заворушення на мітингу в червні 2019 року.

Про це в понеділок, 10 травня, повідомив телеканал Руставі-2.

«Суд вислухав позиції сторін звинувачення і захисту, і постановив, що Никанор Мелія має залишити пенітенціарну установу, так як виконана умова виплати застави», - наводить телеканал слова судді.

Європейський фонд за демократію сплатив заставу за Мелію в суботу. Звільнення Мелії, який перебуває під вартою з 23 лютого через несплату застави у справі про заворушення на мітингу в червні 2019 року, є однією з умов угоди, підписаної 19 квітня між правлячою партією Грузинська мрія - Демократична Грузія і представниками опозиції. Євросоюз з самого початку пропонував Мелії заплатити за нього заставу, однак політик не погоджувався, бо вважав висунуті проти нього звинувачення сфабрикованими і політично мотивованими.

Мелія перебуває у в'язниці з 23 лютого через несплату застави у справі про заворушення на мітингу в червні 2019 року. Його звільнення є однією з умов угоди, підписаної 19 квітня між правлячою партією Грузинська мрія - Демократична Грузія та представниками опозиції.

Раніше в Грузії підтвердили готовність брати активну участь в «Кримській платформі».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: