У Грузії підписали угоду щодо виходу з політичної кризи

Читать на русском
Правляча партія Грузинська мрія та опозиційні політсили за посередництва Євросоюзу підписали угоду з метою завершення політичної кризи в країні.

Правляча партія Грузинська мрія та опозиційні політсили за посередництва Євросоюзу підписали угоду з метою завершення політичної кризи в країні.

Про це повідомляє сайт Emerging Europe у вівторок, 20 квітня.

Опозиція припинить бойкотувати роботу в парламенті, тоді як Грузинська мрія погодилася провести дострокові парламентські вибори, якщо вона не отримає щонайменше 43% голосів на муніципальних виборах восени нинішнього року.

Також угода може привести до звільнення з-під варти опозиційного політика Ніки Мелії, голови опозиційної партії Єдиний національний рух, затримання якого в лютому викликало протести та призвело до відставки прем'єр-міністра Георгія Гахара.

За даними сайту Новини-Грузія, напередодні ввечері у резиденції президента Грузії відбулася церемонія підписання угоди, запропонованої головою Європейської ради Шарлем Мішелем для врегулювання політичної кризи в країні.

До церемонії підписання в онлайн-режимі підключився з Брюсселю сам голова Євроради. Він привітав партії Грузії із завершенням кризи та закликав їх не зупинятися на шляху розвитку демократії в країні.

Раніше повідомлялося про те, що Грузія хоче повернути свого посла в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: