Грузія повернула свого посла в Україну

Читать на русском
Грузія повернула свого посла до України. Теймураз Шарашенідзе прибув до Києва після того, як близько року тому його відкликав Тбілісі.

Грузія повернула свого посла до України. Теймураз Шарашенідзе прибув до Києва після того, як близько року тому його відкликав Тбілісі.

Як повідомляє МЗС України, повернення посла стало результатом домовленостей президента України Володимира Зеленського з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі.

Призначення Саакашвілі: Грузія висунула Україні умову нормалізації відносинПісля призначення Міхеіла Саакашвілі до Нацради реформ, Грузія очікує від України кроків для нормалізації відносин. Після цього буде ухвалене рішення щодо повернення посла.

Грузинський посол на тлі стягування російських військ, ескалації на Донбасі і в Чорному морі висловив солідарність з Україною, підтвердив незмінність підтримки Грузією суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Нагадаємо, у квітні президент Грузії Саломе Зурабішвілі, виступаючи в парламенті, заявила про підтримку України на тлі стягування російських військ. Вона також запропонувала уряду повернути посла до Києва.

Грузія відкликала посла для консультацій у травні 2020 незабаром після того, як експрезидента цієї країни Міхеіла Саакашвілі призначили очільником Виконавчого комітету реформ України.

У Грузії на Саакашвілі відкрито кілька кримінальних справ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: