Миколаївська область перейшла до «помаранчевої» зони карантину

Читать на русском
Станом на 10 травня, Миколаївська область переведена до «помаранчевої» зони карантину. Всього в ній знаходиться вісім областей.

Станом на 10 травня, Миколаївська область переведена до «помаранчевої» зони карантину. Всього в ній знаходиться вісім областей.

Про це свідчать дані, які оприлюднило Міністерство охорони здоров'я України.

Коронавірус в Україні: як Великдень вплинув на темпи щеплень і чи будуть у нас паспорти вакцинаціїЯк зараз проходить вакцинація, чи змінилися дані про ефективність препаратів і чи буде Україна запроваджувати паспорти вакцинації, читайте у матеріалі Слово і діло.

У Миколаївській області перевищено коефіцієнт виявлення випадків інфікування і становить 20,5%. Рівень госпіталізацій знаходиться на позначці 41,2 за норми 60 і менше. Завантаженість ліжок із киснем становить 34,5% (норма - 65%).

Поліпшення ситуації з COVID-19 вважається тоді, коли в регіоні є хоча б одна з ознак:

  • завантаженість ліжок у лікарнях понад 50% протягом п'яти днів поспіль (без урахування ліжок, відведених для лікування COVID-19 у дитячих та пологових відділеннях);
  • середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА не менше 48 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.

Нагадаємо, за минулу добу, 9 травня, в Україні зафіксовано 2817 нових випадків коронавірусу. Зокрема, COVID-19 підтвердили у 159 дітей та у 31 медпрацівника.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: