Карантинні виплати: скільки українців отримали компенсацію

Читать на русском
Станом на середу, 6 травня, на виплати по 8 тис. грн. фізичним особам-підприємцям (ФОПам) і найманим працівникам у червоних зонах направлено 600 млн грн.

Станом на середу, 6 травня, на виплати по 8 тис. грн. фізичним особам-підприємцям (ФОПам) і найманим працівникам у «червоних» зонах направлено 600 млн грн.

З 320 тисяч осіб, які подали заявки, гроші отримали 75 тисяч, пише пресслужба Мінекономіки.

Як зазначив міністр економіки Ігор Петрашко, гроші можна отримати протягом 30 днів від дня введення правила «червоної» зони в регіоні, де ФОП або найманий працівник здійснюють діяльність.

Михайло ФедоровВіце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України
Федоров пообіцяв запровадити матеріальну допомогу для ФОП та працівників у розмірі 8 тисяч гривеньСказано 25 листопада 2020 р.Статус обіцянки: Виконано

«Якщо цей регіон був віднесений до «червоної» зони протягом лютого-березня, слід звернутися за допомогою через портал або додаток «Дія» до 19 травня. На сьогодні вже маємо понад 320 тис. таких заявок», - сказав він.

Міністр додав, що державна програма буде доступна протягом 2021 року для всіх областей, які потрапляють до «червоної» зони.

Відзначимо, заявки на отримання 8 тисяч гривень компенсації почали приймати 19 квітня. З держбюджету виділили кошти лише на 175 тисяч громадян - 1,4 млрд гривень.

Нагадаємо, стало відомо, скільки українців подало заявки на виплати ФОП за перший день.

Раніше ми повідомляли, що названі терміни отримання допомоги ФОПам і найманим працівникам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: