Поліція відкрила 13 кримінальних проваджень після святкування Дня Перемоги

Читать на русском
Переважна частина повідомлень, що надійшли в поліцію, стосувалася використання забороненої символіки
Ілюстративне фотоnpu.gov.ua

Під час святкування Дня Перемоги 9 травня в Україні Національна поліція України отримала сумарно 61 повідомлення про можливі порушення, за якими відкрито 13 кримінальних проваджень.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Всього за добу в Україні з нагоди 76-ї річниці Перемоги над нацизмом відбувся 721 захід з більш ніж 54 тисячами учасників. Велика частина повідомлень, що надійшли в поліцію, стосувалася використання забороненої символіки.

Перемога чи примирення: як Україна відходить від святкування 9 травняЯк у Києві відзначатимуть 8 та 9 травня і чи зможе Україна відійти від традиційних святкувань Дня перемоги, читайте в матеріалі Слово і діло.

За результатами перевірки до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості про 13 кримінальних правопорушень: 11 - за ч.1 ст. 436-1 (виготовлення, розповсюдження комуністичної, нацистської символіки) Кримінального кодексу України. Чотири відкрито в Запорізькій області, по два – в Закарпатській і Сумській, по одному – в Луганській, Одеській і Миколаївській областях.

Ще одне провадження відкрито на Львівщині за ч.2 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України, і одне в Миколаївській області за ч. 2 ст. 342 (опір представнику влади, працівнику правоохоронного органу...) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в місті Очаків Миколаївської області сталося зіткнення з поліцією, адже чоловік поклав червоний прапор із зображенням забороненої законом символіки під час акції до 9 травня і відмовлявся його прибрати.

В Одесі пройшов захід з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В ході заходу відбулися бійки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: