Британія відправить кораблі у Чорне море на знак солідарності з Україною – ЗМІ

Читать на русском
Велика Британія планує наступного місяця відправити у Чорне море два військові кораблі на знак солідарності з Україною на тлі нарощування військ Росії.
The Sunday Times

Велика Британія планує наступного місяця відправити у Чорне море два військові кораблі на знак солідарності з Україною на тлі нарощування військ Росії.

Про це повідомляє The Sunday Times.

Видання зазначає, що таку інформацію їм надали власні джерела у Військово-Морських силах Великої Британії. Там заявили, що планують відправити один есмінець типу 45, озброєний зенітними ракетами, та протичовновий фрегат типу 23. Кораблі відокремляться від групи авіаносців Королівського флоту в Середземному морі та через протоку Босфору попрямують у Чорне море.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Також на судні «Королева Єлизавета» у готовності будуть гелікоптери для боротьби з підводними човнами та винищувачі-бомбардувальники.

Таким чином Британія хоче продемонструвати підтримку Києві та НАТО на тлі ситуації з нарощуванням російської військової присутності на кордонах з Україною.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки цього тижня мали направити у Чорне море два своїх військових кораблі.

Однак пізніше Пентагон відмовився від можливого транзиту Чорним морем двох есмінців через побоювання щодо ескалації конфлікту між Росією і Україною.

Додамо, що 17 квітня загін російських кораблів Каспійської флотилії пройшов під Кримським мостом по Керченській протоці та зайшов в Чорне море. Всього туди направили 15 кораблів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: