З початку травня українські військові знищили вже два безпілотники бойовиків

Читать на русском
У штабі зазначають, що з початку 2021 року бойовики різко збільшили обсяг застосування БПЛА. У травні були збиті вже два таких пристрої
Збитий БПЛА бойовиківШтаб ООС/Facebook

Збройні Сили України з початку травня 2021 року збили в зоні операції Об'єднаних сил вже два безпілотники бойовиків.

Про це йдеться в повідомленні штабу в Facebook.

3 травня недалеко від Новолуганського був ліквідований БПЛА, переобладнаний для скидання боєприпасів і дистанційного мінування. Серед іншого, він містив компоненти російського виробництва

6 травня поблизу Гранітного безпілотник бойовиків був придушений засобами РЕБ і збитий вогнем зі стрілецької зброї. При цьому безпілотник виявився російського виробництва - тип «Тахіон» виготовляється ТОВ «Іжмаш – Безпілотні системи» РФ і знаходиться на озброєнні російської армії.

Більше загиблих і травмованих: як минув квітень в ООССкільки обстрілів було на Донбасі упродовж квітня 2021 року ‒ дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Слід підкреслити, що зафіксовані факти є прямими та неспростовними доказами російської військової агресії проти України. Зазначені БПЛА будуть використані у якості доказів причетності Росії до військового конфлікту на сході України», – зазначають у штабі.

У штабі зазначають, що з початку 2021 року бойовики різко збільшили обсяг застосування БПЛА, які використовуються ними для повітряної розвідки, видачі цілевказівок, коригування вогню, дистанційного мінування місцевості, а також скидання вибухових пристроїв.

Нагадаємо, що з початку доби 8 травня російсько-окупаційні війська 5 разів порушували режим припинення вогню.

Нагадаємо, українська сторона СЦКК у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомила про озброєння і військову техніку збройних формувань РФ за межами виділених місць зберігання на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: