Коти і діти в кадрі: що заважає українським й іноземним політикам під час віддаленої роботи

Читать на русском
Курйозні випадки з українськими та іноземними політиками під час віддаленої роботи – відео.
Слово і діло

Карантин і пов'язана з ним потреба працювати вдома і радитися онлайн зрівняли політиків по всьому світу зі звичайними громадянами. Тепер депутатам, міністрам і чиновникам теж доводиться працювати пліч-о-пліч з членами сім'ї або терпіти витівки домашніх улюбленців. «Слово і діло» зібрало кілька кумедних випадків, які сталися з українськими й іноземними політиками на «дистанційці».

Антону Геращенку увечері 6 травня довелося давати коментар українському каналу практично разом зі своїм котом. Під час прямого ефіру за участю заступника голови МВС в кадрі спочатку з'явився котячий хвіст, який чиновник прибрав, а потім і сам кіт. «Заважає виступати», – віджартувався Геращенко.

Смішний випадок трапився з нардепом від «Слуги народу» Ольгою Василевською-Смаглюк у травні минулого року. Під час включення в ефір «4 каналу» разом із депутатом в кадрі з'явилася її маленька донька – спочатку вона обійняла маму, а потім захотіла взяти активнішу участь в ефірі. «Дитина хотіла познайомитися», – прокоментувала нардеп під відео в Фейсбуці.

Схожа ситуація нещодавно була у нардепа від «Батьківщини» Сергія Євтушка. Під час прямого ефіру його дочка спробувала теж потрапити в кадр. «Той момент, коли хочеш дати коментар щодо закону про землю, але твоя дочка заходить у кадр, тому що дуже хоче познайомитися з ведучими», – написав потім Євтушок.

Не тільки українські політики стикаються з труднощами «дистанційки». Резонансна історія в квітні сталася з депутатом естонської партії Тармо Круузімяе. Під час онлайн-обговорення проблем клімату він вирішив трохи розслабитися: коли підійшла його черга ставити питання і увімкнулася камера, учасники обговорення побачили, що Круузімяе лежить на ліжку і курить електронну сигарету.

Депутат так і не зрозумів, що присутні звертаються до нього. «Це принадність і біда віддаленої роботи. Я вважаю парламент дуже важливим органом. У мене сталося те, що називатися «sh * t happens», – заявив він після.

Martin Helme - Tarmo, küsi küsimus!Muhedad Eesti Reklaamid

Ще гірше довелося парламентарію в ПАР. Під час Zoom-конференції за спиною депутата Інкозі Усоліле-Ндеву несподівано з'явилася його оголена дружина. Парламентарій незворушно продовжував промову, поки йому не сказали, що відбувається позаду нього.

Член Палати громад Канади Вільям Амос взагалі сам з'явився перед камерою без одягу. Він повернувся з пробіжки і почав перевдягатися перед монітором прямо під час відеоконференції. «Моя відеокамера випадково включилася, коли я переодягався в робочий одяг після пробіжки. Я щиро вибачаюся перед своїми колегами в Палаті громад за цей ненавмисний інцидент», – Амос після вибачився перед усіма, розіславши листа.

Курйозні випадки з українськими та іноземними політиками під час віддаленої роботи – відео.
The Canadian Press via AP

Член міської ради у Великій Британії Кріс Рендалл під час засідання, яке проходило через Zoom, забув вимкнути мікрофон і нецензурно накричав на свого кота. Як пояснив Рендалл, кіт намагався стрибнути на його нові фіранки. Відео інциденту можна подивитися тут.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як політики різних країн порушують карантин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: