Придушити Путіна і прийти на роботу мертвим: страшні обіцянки українських політиків

Читать на русском

Українська політика настільки жорстока, що образ деяких державних діячів можна сміливо приміряти на Гелловін. Ілля Ківа, Арсен Аваков, Олексій Гончаренко та інші іноді здатні дати обіцянки, від яких «мурашки» по шкірі біжать. «Слово і діло» склало до Гелловіну добірку страшних обіцянок наших політиків.

Почнемо з поста №1 в країні – з президента Володимира Зеленського. Торік Зеленський заявив, що до депутатів фракції «Слуга народу» ходять люди, які намагаються вирішити свої питання. З «рішалами» у президента розмова буде коротка: «Я їм казав відверто: я вас приб'ю. Знайду і вб'ю просто».

Жорстокі заходи обіцяв Зеленський стосовно корупціонерів: «Хочу, щоб усі посадовці, усі депутати уважно ще раз подивилися на себе, на власні справи і запам'ятали – за хабарництво буде дуже боляче».

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко перед стартом роботи парламенту IX скликання запевнив, що ніхто не буде змушувати монобільшість просто натискати на кнопки. «Ми хочемо, щоб у нас всередині команди були максимальні дискусії, до втрати пульсу», – уточнив він.

Викорінювати насильство насильством пообіцяв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. «Політиканам: хто посіє насильство – отримає по лобі від Держави, без політики», – заявив міністр після затримання нападників на автобус під Харковом.

В уряді вистачає й інших дивних обіцянок. Віцепрем'єр Олексій Резніков заявив, що піде на пенсію в 100 років: «Ось я збираюся жити довго, якісно і щасливо. На пенсію планую вийти в сто років. Серйозно про це говорю. Це мій життєвий план. Тому що я впевнений і в сучасній медицині, і в сучасному розвитку екології». Міністр юстиції Денис Малюська обіцяв «навіть якщо буде вмирати» підписати наказ про звільнення саботажників і тих, хто працює впівсили.

Народний депутат від «Опозиційної платформи» Ілля Ківа настільки відповідально ставиться до своєї роботи, що готовий прийти в парламент навіть мертвим. Хорошу, але нездійсненну обіцянку дав депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко – придушити російського президента Володимира Путіна, якщо буде така можливість.

Якщо Резніков хоче піти на пенсію в сто років, то нардеп Ірина Верещук обіцяла до кінця життя залишатися в політиці, тому що політика це її «свідомий вибір».

Досить жорстокі обіцянки дає місцева влада. Під час карантину мер Дніпра Борис Філатов був дуже незадоволений тим, що мешканці ремонтують квартири. Він пообіцяв якщо що «різати двері і бити (в оригіналі слово було жорсткіше) будівельників ціпком».

Нагадаємо, топ-20 найстрашніших обіцянок попередньої влади можна подивитися тут.

Також ми писали про те, які безглузді обіцянки давали народні депутати VIII скликання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: