Регулятор ЄС вивчає препарат для лікування коронавірусу

Читать на русском
Європейське агентство лікарських засобів (EMA) початок вивчення препарату Sotrovimab для лікування коронавірусу COVID-19.

Європейське агентство лікарських засобів (EMA) початок вивчення препарату Sotrovimab для лікування коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляється на сайті регулятора в п'ятницю, 7 травня.

Зазначено, що цей препарат, також відомий як VIR-7831 і GSK4182136, був розроблений компаніями GlaxoSmithKline та Vir Biotechnology.

Почати «безперервне вивчення» цього лікарського засобу EMA вирішило після отримання попередніх результатів дослідження про його здатності запобігати госпіталізації або смерті пацієнтів із COVID-19.

«Однак EMA ще не отримала повного набору даних, тому ще рано робити якісь висновки щодо балансу користі та ризику від препарату», - заявили в агентстві.

Поки регулятор буде займатися вивченням першої частини даних, отриманих в результаті лабораторних випробувань і випробувань на тваринах, на додаток до даних про якість ліків.

Sotrovimab - це отримане лабораторним шляхом антитіло, яке призначене для стимуляції імунної системи людини шляхом зниження здатності шипового білка коронавірусу проникати до клітини людського організму.

Нагадаємо, сьогодні ВООЗ схвалила екстрене застосування китайської вакцини Sinopharm.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: