Мінкульт поставив під загрозу заходи до 9 травня у Києві

Читать на русском
Проведення Дня пам'яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Києві під загрозою зриву через усну заборону Міністерства культури.
genderequality.kyiv.ua

Проведення Дня пам'яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Києві під загрозою зриву через усну заборону Міністерства культури.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Технічне обладнання для монтування сцени не пропускають на територію Національного музею історії України у Другій світовій війні через усну заборону Міністерства культури України.

«Це традиційний захід, який відбувається у Києві щорічно понад 20 років. Сьогодні зранку нам стало відомо, що техніку та обладнання для монтування сцени не пропускають на територію музею. Пояснити причини такого рішення керівництво музею не може й посилається на пряму усну заборону Міністерства культури», – наголосила Хонда.

Перемога чи примирення: як Україна відходить від святкування 9 травняЯк у Києві відзначатимуть 8 та 9 травня і чи зможе Україна відійти від традиційних святкувань Дня перемоги, читайте в матеріалі Слово і діло.

Вона додала, що за словами директора музею Івана Ковальчука, така вказівка надійшла прямо від міністра культури. При цьому жодних документів, які б підтверджували це рішення у керівництва музею немає. Тому проведення традиційного щорічного заходу під загрозою зриву.

Нагадаємо, у суботу, 8 травня, Україна разом з Європою святкує День пам'яті жертв Другої світової війни та примирення між країнами-учасницями.

Президент Володимир Зеленський розповів, що День пам'яті та примирення в Україні заснували не для того, щоб замінити свято 9 травня. Ця дата необхідна для кращого розуміння історії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: