Стало відомо, як працюватиме Центр протидії дезінформації

Читать на русском
ЦПД перебуватиме у підпорядкуванні Ради національної безпеки та оборони України, координацією займатиметься секретар РНБО
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав положення про роботу Центру протидії дезінформації. Гранична чисельність ЦПД визначена в 52 співробітники.

Про це повідомляє Офіс президента з посиланням на відповідний указ президента.

Кабінету Міністрів запропоновано у двотижневий термін визначити розміри заробітної плати для співробітників Центру. ЦПД перебуватиме у підпорядкуванні Ради національної безпеки та оборони України, координацією займатиметься секретар РНБО. Керівника ЦПД призначає та звільняє з посади президент України за поданням секретаря РНБО

ЦПД може отримувати від органів виконавчої влади, правоохоронних і розвідувальних органів, прокуратури, органів місцевого самоврядування, підприємств і організацій статистичні дані, інформацію, довідкові матеріали.

«ЦПД забезпечує протидію як наявним, так і прогнозованим загрозам нацбезпеки та національним інтересам в інформаційній сфері, виявлення і протидіє дезінформації, пропаганді, деструктивним інформаційним впливам і кампаніям, а також запобігати спробам маніпулювання громадською думкою», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у березні під час форуму «Україна.30» президент Володимир Зеленський заявив, що створений Центр «у майбутньому має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та протидії пропаганді у всьому світі».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: